تقویت موی سر به روش PRP
پی آر پی (PRP) چیست؟
تقویت موی سر به روش PRP: پلاسمای غنی که از پلاکت خون گرفته می شود را پی آر پی می گویند. این مواد حدود ۵برابر خون طبیعی، پلاک دارد. خون ما انسان ها در حالت عادی به جز از سلولهای قرمز خون و سلولهای سفید خون، حاوی سلول های شناخته شده ای به نام پلاکت می باشد. مسئولیتی که این پلاکت ها بر عهره دارند عبارت است از: تسریع بهبود و کمک به لخته شدن خون در محل زخم است. لازم به ذکر است که پلاکت ها دارای موادی می باشند که در واقع فاکتور های رشدی هستند و منجر به ترمیم و بازسازی قسمتهای آسیب دیده بدن میشوند.
پی آر پی حدودا ۲ دهه پیش در بازار پزشکی عرضه شد. به این خاطر که پزشکان متوجه شده بودند که خواص پلاکت ها در زمینه بازسازی بافت ها اصلا قابل باور نیست. به همین خاطر تعداد زیادی از متخصصین سعی داشتند که برای از بین بردن مشکلات بیمارانشان از پلاکت ها استفاده کنند. در این میان متخصصان پوست و مو نیز در حال انجام ازمایشاتی بر روی این پلاسما بودند و دریافتند که در جلوگیری از ریزش مو نقش بسیار موثری را ایفا می کند. این پلاسما حتی راه درمان طاسی را هم هموار کرده است. به گونه ای که پیدایش آن انقلابی در درمان ریزش مو در سراسر جهان شده است. توانایی پلاکتها در لخته کردن خون، موجب اهمیت روش درمانی PRP شده است که با افزایش تعداد پلاکتها در یک منطقه زخمی، ظرفیت التیام بافت در آن منطقه با سرعت بیشتری انجام میشود.
نحوه درمان ریزش موی سر با استفاده از PRP
فولیکول های با استفاده از جذب اکسیژن از بافت کناری خود، زنده می مانند که عرضه پلاکتها و گلبولهای سفید با استفاده از روش PRP منجر به تقویت مکانیسم بهبود زخم طبیعی بدن میشود. علاوه بر این، پی آر پی در واقع سلولهای بنیادی فولیکولهای موی تازه منتقل شده را تحریک میکند. در این صورت روش PRP پس از کاشت مو ، تاثیر بسیار مطلوبی بر استحکام ریشههای تارهای کاشته شده دارد.
در این روش در واقع، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به بدن بیمار انجام می شود که هدف از آن رشد موی کم پشت شده، پیوند مو و بهبود زخم است. ریشه موها و یا فولیکول های مو در این روش باید سالم بمانند تا رشد مو ها به طبیعی ترین نوع ممکن اتفاق بیوفتد.
زنده ماندن فولیکولهای مو به علت تغذیه توسط خون می باشد. هنگامی که پلاکتها را توسط پی آر پی به محل فولیکول آسیب دیده مو وارد میشوند، مکانیسم ترمیم زخم به صورت طبیعی تقویت میشود. بعضی از پزشکان معتقد اند که PRP میتواند برای تحریک رشد فولیکولهای مو، جهت جلوگیری از ریزش مو مورد استفاده قرار بگیرد.
مراحل تقویت مو از طریق PRP
در سه مرحله فرایند تقویت موها از طریق این روش انجام می شود که به شرح زیر می باشد:
مرحله اول: در اولین مرحله از بیمار به اندازه ۳۵ الی ۴۰ CC توسط پزشک خون گرفته می شود. سپس خون دریافتی را در لوله های مخصوص این روش ریخته و لوله های را در دستگاه مخصوصی به نام سانتریفوژ قرار می دهند.
مرحله دوم: لازم است که خون گرفته شده حدودا ۱۰ دقیقه در دو مرحله چرخانده شد. این کار باعث می شود که اجزای خون از یکدیگر جدا شوند. حال پلاکتهای غلیظ شده هم از دیگر اجزای خون جدا میشود. با این کار PRP که حاوی عوامل رشد سلولهای بنیادی است، آماده استفاده در پوست سر می باشند. این فرایند با هدف افزایش اثرات درمان PRP در ریزش مو صورت میگیرد.
مرحله سوم: در مرحله آخر، با استفاده از سوزن بسیار ظریفی، پلاسمای غنی از پلاکت ها به پوست سر تزریق می شوند. این تزریقات باید در مناطق مختلف با عمق ۳ الی ۴ میلیمتری انجام شوند. لازم است که پزشک در هر تزریق مقدار کمی از حجم پی آر پی را درپوست سر کند تا بیمار درد کمتری را احساس کند. با اتمام این فرآیند، بیمار مرخص میشود.
حتما به توصیه های تجویز شده پزشک دقت کنید. یمی از مهم ترین آنها خودداری از استحمام است. بیمار قادر خواهد بود که به کار های روزانه خود بپردازد و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد و خطری سلامتی وی را تهدید نمی کند.
شرایط استفاده از روش PRP برای تقویت مو
درست است که این روش به تقویت موها کمک بسیار زیادی می کند اما لازم است بدانید که استفاده از آن برای همه ی بیماران امکان پذیر نیست. افرادی که کاندید مناسبی برای این درمان محسوب نمی شوند، کسانی هستند که که به عفونت فعال در پوست سر مبتلا هستند و یا سابقه عفونتهای ویروسی از قبیل زونا، دیابت، هرگونه اختلال لخته شدن خون دارند و یا بیمارانی که در حال مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین هستند، و یا داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین مصرف میکنند، نمی توانند از این روش استفاده کنند.
مزایای استفاده از روش PRP
این روش منجر به ضخیم شدن مو و در نهایت تقویت موهایی میشود که در نتیجه کاشت و پیوند رشد کرده اند.
در برخی از موارد این روش حالت پیشگیری دارد که با استفاده از روش پی آر پی بیمار نیاز به کاشت مو نخواهد داشت و موهای فعلی او تقویت میشوند.
پلاسمای غنی از پلاکت در روشهای کاشت موی FUE یا FUG به ناحیه اهدا کننده تزریق شده که موجب افزایش سرعت بهبودی جای زخم می شود.
فاکتورهای رشد تغلیظ شده پلاکتی در رشد موهای جدید و پر پشت کردن موهای قبلی تاثیر شگرفی بر جای میگذارد.
یک پاسخ بنویسید