قیمت فیزیوتراپی در منزل:
بعضی از افراد به علت وجود اختلال و یا آسیب وارد شده، از نظر حرکتی دچار محدودیت میشوند و برای درمان قادر نخواهند بود که خانه را ترک کرده و در جلسات فیزیوتراپی حاضر شود. در اینگونه موارد، فیزیوتراپی به منزل آمده و با بهترین و به صرفهترین قیمت فیزیوتراپی در منزل به بیمار کمک میکند. به طور کلی، خدمات و قیمت فیزیوتراپی در منزل برای افرادی که قادر به بیرون رفتن از خانه نیستند رزرو خانه شد و فیزیوتراپیست با رفتن به محل زندگی بیمار، خدمات فیزیوتراپی در منزل را ارائه خواهد داد. توجه داشته باشید که امروزه ممکن است اکثر افراد خواهان انجام فیزیوتراپی در منزل باشند. عوامل متفاوتی میتواند منجر به انجام این عقیده باشند که عبارتاند از:
- وجود محدودیت برای عملکرد حرکتی و قادر نبودن به جا به جایی بیمار.
- محیط آرام و به دور از استرس روانی در کنار خانواده برای انجام فیزیوتراپی خواهید داشت.
- نداشتن دسترسی کافی و راحت به منظور دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل.
- تمایل به دریافت درمان به صورت کاملا خصوصی.
- حاد بودن وضعیت بیمار به صورتی که بیرون رفتن از خانه سلامتی وی را به خطر اندازد.
- نداشتن زمان کافی برای رفتن به مرکز درمانی مورد نظر و یا مایل بودن به دریافت خدمات در محل کار.
- اتلاف نشدن زمان اعضای خانواده برای انتقال بیمار به مرکز درمانی مورد نظر.
چه افرادی می توانند از این درمان بهره ببرند؟
همانطور که در بالا توضیح داده شد، فیزیوتراپی به شما کمک می کند که بهبودی حرکتی خود را به دست آورید. پس در صورتی که دچار آسیبی شده اید که سبب از دست دادن عملکر حرکتی شما شده است، قادر خواهید بود که از خدمات فیزیوتراپی بهره ببرید. گاهی ممکن است فردی برای بیرون رفتن از خانه و یا جا به جا شدن، دچار محدودیت باشد که در این صورت فیزیوتراپی در خانه به او ارائه داده می شود. شرایطی که ممکن است نیاز به فیزیوتراپی خانگی را ایجاد کند، شامل موارد ذکر شده میشوند:
- سکته مغزی
- پیوند ارگان مثل پیوند کلیه
- پس از یک مشکل قلبی مانند حمله قلبی
- بیماری پارکینسون
- بیماری ام اس
- شرایط پس از عمل های جراحی مانند تعویض مفصل ران یا زانو
- بیماری گیلن باره
- بیماری ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک)
- پس از یک ضربه یا آسیب دیدگی از قبیل شکستگی
- ضعف ناشی از بستری و بی حرکتی طولانی مدت
- بیماری سرطان
- قطع عضو
هدف فیزیوتراپی در بیماران پیوند کلیه
فیزیوتراپی پس از پیوند اعضا، می تواند به بهبود وضعیت حرکتی فرد کمک بسیار چشمگیری کند و همچنین عوارض های استخوانی – عضلانی و دیگر عوارض ها که در بیمار بروز کرده است را کاهش بدهد. به منظور انجام این کار برنامه درمانی توسط فیزیوتراپیست با توجه به شرایط بیمار تعیین می شود که شامل موارد زیر است که می تواند مشکلات ایجاد شده در فرد که ناشی از پیوند عضو است و همچنین به علت استفاده از دارو ها رخ داده است را بهبود بخشد:
- سابقه بیماری فرد مورد بررسی قرار می گیرد و وضعیت بیمار به صورت کاملا دقیق مورد بررسی قرار می گیرد.
- طبق اطلاعاتی که از مرحله اول به دست می آید برنامه درمانی مناسبی برای بیمار طراحی می شود.
- طریقه انجام صحیح هر یک به بیمار آموزش داده می شود.
- پس از گذراندن چندین جلسه بیمار مجدد مورد ارزیابی قرار می گیرد و مرحله دوم تمرینات آغاز می شود.
با توجه به این که معمولا رفت و آمد برای این بیماران سخت است، پزشک معالج به شما توصیه می کند که از خدمات فیزیوتراپی در منزل بهره ببرید.
قیمت فیزیوتراپی در منزل برای درمان بیماری پارکینسون
فیزیوتراپی در پارکینسون منجر به مدیریت درازمدت این بیماری می شود که یک مزیت به شمار می رود. همچنین فیزیوتراپی در طرح درمانی چندرشتهای پارکینسون نیز قرار داده میشود. در فیزیوتراپی، فرد متخصص به علائم مرتبط با حرکت پارکینسون میپردازد و هدف از جلسات فیزیوتراپی و برنامه این که طراحی می شود، حفظ تعادل و توانایی حرکتی بیمار و در نهایت به حداکثر رساندن استقلال عملکردی و کیفیت زندگی بیمار است. فیزیوتراپی تمکز خود را بر متحرکسازی مفاصلی می گزارد که بیماری منجر به خشک و سفت شدن آنها شده است، به این ترتیب پس از گذراندن دوره ی فیزیوتراپی به مرور بیمار حرکت عادی خود را، به ویژه در بالاتنه بازخواهد یافت. تمرینهایی که با هدف افزایش انعطافپذیری عضلات سفت و گرفته به بیمار آموزش داده میشود، حرکت را برای وی آسانتر میکند. معمولا طرح درمانی، مجموعه ای از حرکات کششی ملایم می باشد. بازآموزی وضعیت اندامی نیز به منظور جلوگیری از حالت خمیدگی رایج در بیماران پارکینسون ضروری است. بازیابی پایداری وضعیتی به حفظ تعادل کمک میکند، البته برنامه خاص بازآموزی تعادل نیز جزئی از طرح درمان فیزیوتراپی محسوب می شود. فیزیوتراپی در بیماران پارکینسون علاوه بر پرداختن به مشکلات مربوط به حرکت، انعطاف پذیری، وضعیت اندامی و تعادل بر فعالیتهای روزمرهای مانند بالا و پایین رفتن از تخت و پلهها، بلند شدن از روی صندلی یا راه رفتن متمرکز میشود که بیمار به تنهایی از عهده انجام آنها برنمیآید. در پیش گرفتن این رویکرد عملکردی در برنامه توانبخشی روند درمان را برای بیمار پرمعناتر میسازد و بیشترین منفعت را به بیمار میرساند.
قیمت فیزیوتراپی در منزل برای بیماری ام اس
فیزیوتراپی برای بیماری ام اس شامل مراحل و دوره های مختلف می شود که به بهبود هرچه سریعتر بیمار کمک کند. این دوره ها به شرح زیر می باشند.
در دوره تشخیص
هنگامی که بیماری ام اس تشخیص داده شود، ویزیت شدن توسط پزشکی متخصص در جهت ارزیابی اولیه بسیار حائز اهمیت است. این معاینه به فیزیوتراپیست این امکان را می دهد تا ببیند بدن شما در حال حاضر چه تواناییهای دارد و در آینده روند تغییرات و بهبودی یا بدتر شدن علائم به چه صورت خواهد بود. همچنین میتوانید محدودیتهای فیزیکی و عملکردی خود را نیز مورد بررسی قرار داده و مشخص شود که چه سطوحی از ورزش و فعالیت بدنی برای شما مناسب هستند. پس از ارزیابی و بررسی اولیه، نیازی به ویزیت توسط یک فیزیوتراپیست نمی باشد.
در دوره عود مجدد بیماری
بازگشت بیماری که عود یا تشدید خوانده می شود، یک دوره زمانی است که علائم بیماری ام اس گستردهتر و شدیدتر از قبل بروز پیدا میکنند. در طول این مدت، ممکن است در کارههای روزمره خود با دشواریهایی مواجه شوید، دشواری هایی در زمینه:
فعالیت شغلی
آشپزی
پیادهروی
استحمام
فیزیوتراپیست شما با انجام مجدد ارزیابی فیزیکی و مقایسه آن با ارزیابی اولیه شما، روند بیماری را مورد بررسی ونتیجه را ثبت می کند. با توجه به بررسیها و معاینات صورت گرفته، فیزیوتراپیست برنامه درمانی مدون و زمانبندی شده جهت بهبود بیماری که در مرحله تشدید و عود است را انجام میدهد. درمان پس از عود مجدد به شما کمک کند تا تواناییهایی که ممکن است در حین بازگشت بیماری از دست بدهید را مجدد به دست آورید.
ام اس پیشرونده
در صورتی که فردی به بیماری ام اس از نوع پیشرونده اولیه دچار شده باشد، دوره های عود مجدد را تجربه نخواهد کرد و در عوض بیماری وی متسفانه بصورت پیشرونده و با سیر تدریجی پیشرفت میکند. اگر مبتلا به این نوع ام اس هستید، پزشکتان هرچه سریعترشما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع خواهند داد. گذراندن دوره ی فیزیوتراپی در منزل برای بهبودی و سلامت شما حیاتی است که باید هر چه زودتر فیزیوتراپی را شروع کنید.
ام اس پیشرفته
افراد مبتلا به ام اس پیشرفته دارای علایم بسیار گسترده تر و شدید هستند. در اکثر موارد، افراد مبتلا به ام اس پیشرفته از وضعیت خود بسیار ناراضی بوده و از لحاظ روحی نیز نیاز به حمایت و پییگیری دارند. در بعضی از موارد آنها نمیتوانند بدون کمک یک شخص دیگر یا وسایل و تجهیزات الکتریکی و هوشمند راه بروند یا حتی بایستند. همچنین در این مرحله مشکلات و عوارض دیگری همچون پوکی استخوان و صرع نیز ممکن است ایجاد گردد.
علاوه بر مواردی که در خصوص عملکرد فیزیوتراپی برای بیماری ام اس در قسمت بالا توضیح داده شد، از مداخلات و درمانهای فیزیوتراپی که بصورت منظم و برنامه ریزی شده ادامه می یابد به شرح زیر می باشد:
- استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی (TENS) به منظور بهبودی بی حسی و عدم حرکت در اندامها. این دستگاه با اعمال فرکانس و طول موج کاملا منطبق بر جریانات و پیامهای عصبی درون رشته های عصبی، منجر به بکار افتادن و فعالیت مجدد میشود.
- استفاده از دستگاه افزایش توان عضله یا FES: این دستگاه با استفاده از مسیرهای انتقال پیامهای عصبی به عضلات در اندامها و تنه، علاوه بر تحریک عملکرد آنها منجر به افزایش توان عضلات و افزایش عملکرد آنان خواهد شد.
- دستگاه اولتراسوند: این دستگاه در فازهای متفاوتی از بیماری، از فاز فلجی تا فاز اسپاسم و سفتی بیش از حد عضلات کارایی دارد. با اعمال این دستگاه در فاز فلجی، علاوه بر تحریک اعصاب و عضلات، با کاربرد آن بر روی مفاصل موجب افزایش انعطاف آنان و همچنین جلوگیری از سفت شدن آنها میتوان شد. مهمترین دستگاه در مهار اسپاسم و سفتی عضله، در فاز اسپاسم استفاده از دستگاه اولتراسوند است.
- اسپلینت: در اکثر موارد بیماری ام اس، از فاز فلجی تا فاز اسپاسم، ابزارها و اسپلینتهایی ممکن است مورد نیاز باشد تا هم راستای بدن و اندامها و فعالیت طبیعی مفاصل حفظ شود و هم از اسپاسم و کوتاهی عضلات جلوگیری به عمل آید.
- ورزشهای درمانی: انواع متفاوتی از ورزشهای درمانی در خصوص بیماران ام اس وجود دارد که فیزیوتراپیستها با توجه به سیر پیشرفت و یا بهبودی بیماری، آن را به بیماران آموزش داده و بر انجام صحیح آنان نظارت خواهند داشت.
هدف فیزیوتراپی در منزل چیست؟
فرقی نمی کند که شما فیزیوتراپی را در منزل و یا در مرکز درمانی خاصی انجام دهید. هدفی را که به دنبال دارد، هدف کلی فیزیوتراپی که ارتقای عملکرد جسمانی است، می باشد. همانطور که می دانید تمام اعضای بدن انسان مانند ساعت با یکدیگر در ارتباط هستند. فیزیوتراپی به شما کمک می کند که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم، دستگاه فیزیولوژیک را تحت تاثیر قرار دهد. به طور کلی اهداف فیزیوتراپی کمک به بیمار در جهت مستقل و توانمند کردن وی در طول زندگی است که ای مورد با درمان و از بین بردن عوامل محدود کننده در حرکت بیمار صورت می گیرد. کاهش و بهبود تورم و التهاب، بهبود حرکت مفاصل، کاهش دردهای مفصلی و عضلانی، تقویت عضلات، بهبود فعالیت دستگاه تنفسی، کمتر شدن اسپاسم عضلانی، افزایش انعطاف پذیری، تسریع در پروسه ی ترمیم عضلانی، افزایش انگیزه ی بیمار و حمایت روحی از دیگر اهداف فیزیوتراپی به شمار می روند.
ماهیت فرایندهای فیزیوتراپی
مراحلی که در فیزیوتراپی صورت می گیرد عبارت اند از: بررسی، تشخیص، برنامه ریزی درمانی، مداخله و ارزیابی . همچنین، لازم به ذکر است که این خدمات فقط توسط متخصص و فیزیوتراپیست ماهر انجام می شوند.
- بررسی
در این مرحله به بررسی فرد و وضعیت کلی وی می پردازند و نیاز است عواملی مانند نقصهای بالقوه یا بالفعل، محدودیتهای عملکردی، ناتواناییها و دیگر مشکلاتی که توسط گرفتن تاریخچه، غربالگری و همچنین با استفاده از آزمایشات خاص و اندازه گیری و ارزیابی نتایج معاینات از طریق انالیز آنها در چهارچوب یک فرایند منطقی بالینی میتوان به آن پی برد، بررسی شوند.
- تشخیص
بااستفاده از بررسی و ارزیابی های صورت گرفته، پزشک قادر به تشخیص وضعیت کلی بیمار خواهد بود. ممکن است تشخیص به دست آمده بیانگر نقص های حرکتی و یا دیگر آسیب ها که عبارت اند از: محدودیت های حرکتی، سندرم ها و… .
- برنامه ریزی
پس از تشخیص، نوبت به برنامه ریزی در جهت کمک به بهبود بیمار می رسد که این برنامه ریزی تعیین شده با اهدافی خاص آماده شده و صحبت با بیمار و خانواده بیمار در خصوص مراقبت، جزئی از برنامه ریزی می باشد.
- مداخلات
ممکن است مداخلاتی خارج از برنامه ریزی و مواردی که به توافق رسیده اند، صورت گیرد که اهداف مشخصی را دنبال می کنند. این اهداف شامل مواردی مانند درمان با دست، بهبود حرکتی، استفاده از وسایل فیزیکی، مکانیکی و الکتریکی-درمانی، آموزش عملکرد، فراهم کردن وسایل کمکی و نحوه استفاده از آنها، راهنمایی و ارایه مشورت به بیمار، مستند سازی، هماهنگی و ارتباطات باشد. علاوه بر این، مداخلات میتوانند به منظور پیشگیری از آسیبها، محدودیتهای حرکتی، ناتوانیها یا صدمات صورت گیرند که در این صورت شامل بهبود و حفظ سلامتی، کیفیت زندگی و توانایی در تمام سنین میباشد.
فواید فیزیوتراپی و تاثیر آن در درمان
- کاهش و از بین بردن درد
به منظور از بین بردن درد و یا کاهش آن از روش های تحریک الکتریکی ( الکتروتراپی ) یا فراصوتی در فیزیوتراپی استفاده می شود که علاوه بر کاهش درد سبب افزایش توان ماهیچه ها و همچنین عملکرد مفاصل می شود. علاوه بر این، از بازگشت درد جلوگیری می کند.
- پیشگیری از جراحی
گاهی ممکن است فرد با توجه به آسیب وارد شده، مجبور به انجام جراحی شود اما در صورتی که از فیزیوتراپی بهره ببرد و منجر به بهبود وی شود، نیازی به انجام جراحی نیست. گفتنی است، فیزیوتراپی پس از جراحی به بهبود سریع جراحت و همچنین وضعیت بیمار کمک چشمگیری می کند.
- رفع مشکلات جسمی بعد از سکته مغزی
عوارضی که از سکته مغزی به جای می مانند بسیار متعدد هستند که عدم قدرت و عملکرد جسمانی یکی از رایج ترین و دردناک ترین انها می باشد. فیزیوتراپی در امر نیز میتواند مفید عمل کند و به بازیابی قدرت بدن فرد، کمک کند که به مرور قوی تر شده و اثرات کمتری بر زندگی روز مره بیمار داشته باشد. از دیگر فواید فیزیوتراپی می توان به بهبود وضعیت جسمانی پی از سکته مغزی اشاره کرد.
- حفظ تعادل بدن به منظور جلوگیری از زمین خوردن
زمانی که فیزیوتراپیست به معاینه بیمار می پردازد عواملی را بررسی میکند که مربوط به بروز شکستگی های احتمالی ناشی از افتادن باشند. فیزیوتراپ برای افرادی که ممکن است تعادل خود را از دست بدهند، تمریناتی متناسب با وضعیت آنها برایشان طراحی و آماده می کند که با انجام آنها خطر از درست دادن تعادل و افتادن کمتر باشد.
- بهبود سریعتر آسیب های ورزشی و جلوگیری از آن ها
به منظور جلوگیری از وارد شدن آسیب کمتر، پیشنهاد می شود که هر فردی حرکات متناسب با شرایط خود را انجام دهند. باتوجه به این امر که فیزیوتراپیست از تمام حرکات و آسیب ها اگاهی کافی را دارد، بهترین برنامه تمرینی را به بیمار ارائه می دهد.
- رفع مشکلات ناشی از پیری
افزایش احتمال پوکی استخوان یکی از رایج ترین عارضه های ناشی از افزایش سن و پیری است. افراد مسن با استفاده از کمک فیزیوتراپی قادر خواهند بود که میزان تحرک خود را افزایش بدهند تا برای مدت بیشتری از این مشکلات دور باشد.
- بهبود مشکلات حرکتی و آسیب دیدگی ها در کودکان
از فیزیوتراپی می توان جهت بهبود و رفع مشکلات حرکتی کودکان و آسیب دیدگی ها استفاده نمود.
- بهبود توان حرکتی
چنانچه مشکلاتی در حرکت کردن ، راه رفتن و ایستادن دارید ، فیزیوتراپی کمک می کند تا توانایی جسمی جهت حرکت کردن ، ایستادن و راه رفتن را بدست آورید.
- کمک به بهبود بیماری های قلبی و ریوی
بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند، پس از بازگشت از حمله میتوانند به منظور بازیابی عملکرد جسمی بدن خود از فیزیوتراپی در منزل بهره ببرند.
کاربرد فيزيوتراپی در بیماری ها
- آسیب های ورزشی
- بيماري های روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید، اسپونديليت آنکيلوزان، بورسيت ها و تاندونیت ها و …
- بیماری های مغز و اعصاب مانند سکته مغزی، ام اس و …
- بیماری ها و اختلالات مادرزادی مانند فلج مغزی، فلج اطفال، فلج ارب و …
- بيماری های ارتوپدی مانند شکستگي استخوان ها و در رفتگی مفاصل، جراحی های ارتوپدی، مشکلات ستون فقرات، اختلالات و ناهنجاری های مادرزادی، آرتروز مفاصل و …
- بيماری های پوستي مانند سوختگی های شدید
- بيماری های زنان مانند برخی عفونت ها و مشکلات مربوط به لگن و تخمدان ها، چسبندگی رحم، کمر دردهای دوران بارداری و …
- بيماري های قلبی و تنفسی و بازتوانی ریه
- عوارض و بیماری های دوران سالمندی
هدف استفاده از دستگاه فیزیوتراپی
به طور کلی هدف استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی به شرح زیر می باشد:
- جلوگیری از آسیب و ناتوانی
- مدیریت بیماری های حاد و مزمن
- بهبود و حفظ عملکرد فیزیکی مطلوب
- بازسازی آسیب و اثرات بیماری یا معلولیت
- آموزش بیماران برای جلوگیری از وقوع مجدد آسیب
گاهی این امکان وجود دارد که برخی از بیماران از دستگاه فیزیوتراپی در خانه به منظور یافتن انواع مسائل مربوط به سلامت بره ببرند و بتوانند کمک های ارزشمندی را دریافت کنند. دستگاه های فیزیوتراپی درمان هایی را مطابق شرایط زیر ارائه می دهند:
- سرطان، مراقبت تسکین دهنده و لنفدوم: درمان، مدیریت و یا جلوگیری از خستگی، درد عضلات و سفتی در مفاصل.
- ارتوپدی: کمک به بیماران در جلوگیری و یا درمان بیماری های حاد یا مزمن مانند آرتروز و قطع عضو.
- بی اختیاری: مدیریت و جلوگیری از بی اختیاری و اختلال در عملکرد های بدن.
- نگرانی های بهداشت زنان: رسیدگی به مسائل بهداشتی مانند حاملگی، تولد، مراقبت بعد از زایمان، تغذیه با شیر مادر، یائسگی، پرولاپس، مشکلات مثانه یا کنترل روده.
- مشکلات قلبی و عروقی: حمایت، پیشگیری و توانبخشی برای افراد مبتلا به بیماری و صدمات وارده به قلب و ریه ها مانند آسم را تحت تأثیر قرار می دهد را فراهم می کنند.
- اسکلتی و عضلانی: پیشگیری و درمان بیماران با شرایط اسکلتی عضلانی مانند: گردن درد و کمر درد.
- عصب شناسی: ارتقا حرکت و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسیب شدید مغزی یا نخاعی از تروما، یا افرادی که از بیماری های عصبی همانند سکته مغزی، بیماری پارکینسون و مولتیپل اسکلروز رنج می برند.
- درد: مدیریت یا پیشگیری از درد و تأثیر آن در عملکرد بیماران.
تکنیک های مورد استفاده دستگاه های فیزیوتراپی
از رایج ترین تکنیک های دستگاه های فیزیوتراپی که مورد استفاده قرار می گیرند عبارت اند از:
- تحریک عصب الکتریکی: جریان الکتریسیته الکتریکی که به مناطق آسیب دیده منتقل می شود، باعث می شود تا سیگنال های درد را به مغز متوقف کند.
- ارائه دستگاه: نسخه، ساخت و استفاده از وسایل و تجهیزات کمکی، تطبیقی، حمایتی و محافظتی.
- طب سوزنی: سوزن سیستم عصبی را تحریک می کند و به کاهش درد می پردازد، عضلات را آزاد می کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و تنظیمات مختلف بدن را کنترل می کند.
- دستکاری عضلات: حرکت مفصل و بافت نرم کمک می کند تا گردش خون را بهبود بخشد، و اسپاسم را کاهش میدهد و عضلات را آرام می کند.
- تست عملکرد: تست بیمار برای ارزیابی توانایی های جسمی او.
قیمت فیزیوتراپی در منزل برای سالمندان

قیمت فیزیوتراپی در منزل در جهت از بین بردن گودی کمر
گودی کمر به حالتی گفته می شود که انحنای ستون فقرات افزایش پیدا می کند و در طی آن قوس کمر به سمت داخل به صورت غیر طبیعی افزایش پیدا می کند. که در نتیجه آن فشار زیادی به مناطق دیگر وارد کرده و یا در صورتی که گودی کمر بیش از حد طبیعی باشد، سبب میشود که باسن برجسته تر به نظر برسد. عواملی که میتوان سبب ایجاد گودی کمر شوند به شرح زیر می باشد:
• آکندروپلازی: اختلالی که در آن استخوانها به ورت طبیعی رشد نمیکند، و در نتیجه منجر به کوتاهی قد میشود.
• اسپوندیلولیستزی: شرایطی که در آن مهرهها، اغلب در قسمت پایینی پشت، به سمت جلو میلغزند.
• پوکی استخوان: بیماریی که در آن مهرهها شکننده شده و میتوانند به راحتی در اثر فشار شکسته شوند.
• چاقی یا اضافه وزن زیاد
• کیفوز: گرد شدن بیش از حد بالای ستون فقرات.
• التهاب دیسکها: التهاب دیسک یا فضای بین مهرههای ستون فقرات که اغلب در اثر عفونت ایجاد میشود.
• گودی کمر خوش خیم (بی ضرر) نوجوانان
روش های درمان گودی کمر با فیزیوتراپی
مهم ترین راهکارهای درمان و بهبود مشکلات در افراد مبتلا به عارضه ی گودی کمر عبارتند از :
- اگر فرد مورد نظر در سنین رشد (کودکی و نوجوانی) قرار دارد با تجویز قوزبند از طرف پزشک می توان به اصلاح گودی ایجاد شده کمک کرد.
- در مواردی که فرد بیمار دچار اضافه وزن و چاقی مفرط باشد، کاهش وزن می تواند اقدامی موثر در کاهش درد و عوارض این عارضه به شمار برود.
- به منظور تسکین درد ناشی از گودی کمر با تجویز پزشک می توان از داروهای مسکن مانند آسپرین ، استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کرد.
- فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی که مخصوص گودی کمر هستند و همچنین تحت نظر متخصص فیزیوتراپی صورت می گیرند از موثرترین راهکار های درمان گودی کمر به شمار می رود.
- تمرینات تقویتی که توسط فیزیوتراپیست تجویز می شود به تقویت عضلات کمر ، شکم و عضلات باسن کمک کرده و از این طریق به کاهش کودی کمر بسیار کمک می کند.
- در صورتی که گودی کمر به گونه ای شدید باشد که منجر به بروز عوارض زیادی برای بیمار شود، انجام عمل جراحی ضروری می باشد.
- پس از جراحی نیز برای بازگشت هرچه سریع تر فرد به سلامتی کامل و بهبود توانایی های حرکتی مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی خوب و انجام فیزیوتراپی ضروری است.
تفاوت کاردرمانی با فیزیوتراپی چیست؟
کمک به روند بهبود بیمار جزو مهم ترین اهداف اصلی کاردرمانی و فیزیوتراپی به شمار می روند. علم استفاده از انواع مدالیته های فیزیکی و همچنین تمرین های فیزیکی به منظور کاهش درد ٬ افزایش توانمندی ٬ اصلاح ساختاری و مستقل ساختن فرد کم توان را فیزیوتراپی میگوییم اما کاردرمانی علم و هنر استفاده از فعالیت های هدفمند درمانی ٬ جهت درگیر ساختن ذهن ٬ روان و جسم بیمار ٬ در جهت افزایش هر چه بیشتر استقلال و توانمندی فرد است. فیزیوتراپی تمرکز اصلیخود را روی درمان مشکلات جسمی قرار می دهد در صورتی که کاردرمانی بر اساس دیدگاه کلی نگری که دارد علاوه بر تمرکز برای حل مشکلات جسمی بیمار ٬ شرایط روانی بیمار را نیز مورد نظر قرار می دهد. همچنین هدف اصلی کاردرمانی فقط حل مشکل بیمار نیست ٬ بلکه ایجاد عملکرد مفید و بازگشت بیمار به زندگی کاری و اجتماعی است.
معمولا ابزار کاری که در کار درمانی مورد استفاده قرار می گیرد، ابتکار فرد متخصص است و برای بهبود بیمار از فعالیت های هدفمند با استفاده از ساده ترین ابزار که بسته به شرایط بیمار هستند، استفاده می کند به صورتی که بیمار با یادگیری تمرینات و فعالیت های درمانی می تواند آنها را در منزل نیز انجام دهد و به روند درمان خود یرعت ببخشد. در حالی که در فیزیوتراپی درمان اغلب به دو صورت کلی صورت می گیرد٬ یا استفاده از مدالیته های درمانی ( نظیر اولتراسوند ٬ مادون قرمز ٬ ماورابنفش ٬ دستگاه های الکترو تراپی ٬ استیمولاتور ها و تنس ها و هات پک ٬ آیسینگ ٬ ویبراتور و…) و یا تمرین های درمانی حرکتی ( مانند تمرین های PRE ٬ تقویت عضلات و افزودن وزنه ها ٬ کشش و مهار عضلانی و…) و به دلیل استفاده از تجهیزات و دستگاه های خاص درمان بیمار محدود به کلینیک است.
یک پاسخ بنویسید