هشدارهای ضروری کاشت مو در بیماران دیابتی
نکات مهم کاشت مو برای بیماران دیابتی
هشدارهای ضروری کاشت مو در بیماران دیابتی: آن دسته از افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، تصور می کنند که قادر به انجام کاشت مو نخواهند بود و عمل هایی غیر قابل قبول برای این افراد وجود دارد. در ادامه توضیح خواهیم داد که کاشت مو برای بیماران دیابتی دارای عملی کاملاً متفاوت است:
انجام آزمایشات هورمونی
یک روز بعد از عمل و همچنین هفت روز بعد از عمل باید نرخ خون در میزان نرمال باشد که بتوان از کاشت ابرو به روش FUE استفاده کرد و در صورت استفاده از روش FUT باید نرخ خون ۲۰ روز بعد از عمل نرمال باشد. در مقالات قبلی در خصوص عوارض کاشت مو مانند عفونت و بافتمردگی برای شما عزیزان توضیح دادیم. در اینجا قصد داریم که در خصوص هشدار های ضرروی که افراد دیابتی باید در زمان جراحی کاشت مو به آنها توجه داشته باشند، صحبت کنیم.
افرادی که مبتلا به دیابت هستند را میتوان به مقولههای زیر تقسیم کرد:
این دو مقوله کاندیدهایی برای عمل کاشت مو میباشند:
کسانی که دارای پیشینه دیابت خانوادگی هستند اما خودشانمبتلا به دیابت نمی باشند. به بیان دیگر، بیمارانی که به NIDDM انسولین وابسته نیستند؛ که همچنین احتمال دارد آنها نیز به دو مقوله تقسیم شوند:
این دو مقوله کاندیدهایی برای عمل کاشت مو میباشند:
بیماران دیابتی با میانگین سطوح قند خون که بیماری را با رژیم و بدون استفاده از دارو کنترل میکنند.
افراد مبتلا به دیابتی که به دارو به منظور کنترل سطح قند خون خود نیاز دارند.
این سه نوع به هیچ وجه کاندیدهای مناسبی در جهت انجام عمل کاشت مو نیستند و همیشه در معرض خطرات انجام چنین روندی میباشند.
بیماران دیابتی نوع ۳/a که به انسولین همراه با داروها یدیگر برای کنترل سطوح قند خون نیاز دارند.
بیماران نوع ۳/b که از تمام روشهای بالا برای کنترل سطوح قند خون مورد استفاده قرار می دهند اما با این حال هنوز قادر به کنترل آن نیستند.
اثرات بالینی در طول عمل
مدت زمان مورد نیاز برای جراحی مو بین ۶الی ۵ ساعت است. گاهی ممکن است، بیمار به قدری بی تاب و مضطرب باشد که از بیهوشی استفاده کنند. مختصراً، عمل کاشت مو سبب افزایش سطوح کورتیزول و گلوکووژن و هورمون رشد میشود که همه ی این هورمونها منجر به افزایش سطوح شکر شده که همراه با تولید پایین انسولین میباشد. به همین علت است که نیازمندی به انسولین در حین عمل افزایش مییابد. در همین زمان، دز انسولین در طول رگ قبل از عمل ضرورتاً هیچگونه تفاوتی بوجود نمیآورد.امکان دارد این امر باعث کاهش نرخ قند خون نشود اما ممکن است منجر به افزایش نرخ نرمال در عرض ۵-۴ ساعت شود. به همین خاطر در جهت انجام عمل کاشت مو برای افراد مبتلا به دیابت، لازم است نیازهای که در ادامه آورده شده اند، فراهم شوند:
- نظارت مداوم و عملی
- مدیریت انسولین
- تزریق کالگوس
عوارض جانبی عمل کاشت مو در بیماران دیابتی
اغلب علائم و عوارض جانبی در عملهای کاشت مو با روش های کاشت مو مانند روش FUT پدید می آیند به شرح زیر می باشند.
قند خون اسیدی
کاهش قند خون
افزایش قند خون
علاوه بر این، در عملها با استفاده از روش FUE، مدت زمان مورد نیاز عمل بسیار کمتر است. در خصوص عملهای کاشت موی مدرن، برای پزشکان بسیار حائز اهمیت است که این علائم و شرایط را در نظر بگیرند و از ابتدا آماده باشند.
سطوح قند خون بالا
برای افرادی که سطح قند خون خود را با استفاده از تمرین، رژیمهای غذایی، دارو یا انسولین در طول عملهای کاشت مو با استفاده از روش FUE کنترل میکنند ممکن است به مدت ۵ روز قابل کنترل نباشد. علاوه بر این، یکی از عواملی که می تواند سبب افزایش سطح قند خون شود، اضطراب می باشد. بنا به همین دلایل، اغلب افراد دیابتی به استانداردهای درمان بالاتری نیازمند هستند. افرادی که نیازی به تزریق انسولین قبل از عمل ندارند، بیمارانی هستند که به انسولین در زندگی روزانه خود نیاز ندارند. تمام بیماران دیابتی بایستی موافقت کامل قبل از عمل را ارائه کنند.
آیا کاشت مو برای بیماران دیابتی ایمن است؟
کاشت مو ایمن ترین و موثرترین روش بازیابی مو با نتایجی طبیعی و همچنین طولانی مدت همچون موهای طبیعی فرد است.
این روش کاملا ایمن و بدون ریسک می باشد اما در رابطه با بیماران دیابتی که سطح گلوکز بالاتری با نوع ۱ و ۲ دارند، لازم است جراحان در ارائه درمان ریزش مو بسیار محتاط باشند.
بیمار دیابتی لازم است که قبل از ورود به جزئیات ریسکهای کاشت مو، ضرروی است که دو نوع دیابت را درک کرد.
نوع ۱ وضعیتی است که در آن شخص مبتلا به بیماری دیابتی وابسته به وسیلهی انسولین به منظور تزریق انسولین در جهت کنترل گلوکز یا شکر در خون جهت زنده ماندن میباشد.
نوع ۲ وضعیتی است که در آن بیمار قادر خواهد بود که سطح گلوکز را بدون وابستگی انسولین کنترل کند و کنترل عمدتاً به وسیلهی قرص یا رژیم انجام می شود.
کاشت مو دیابت نوع ۱
تا حددوی کنترل سطح گلوکز در این نوع از دیابت مشکل می باشد به همین خاطر دوره ی بهبود زخمها تبدیل به یک مشکل میشود (یکی از هشدارهای ضروری کاشت مو در بیماران دیابتی محسوب می شود) که در واقع به علت گردش آنها است اما با این حال بیماران قادر خواهند بود که موی خود را بدست آورند اما جراح لازم است وسیله جراحی از پیش برنامهریزی شدهای را در دسترس داشته باشد.
جراح قبل از شروع به جراحی میتواند سنجشهای بازدارنده از قبیل انتخاب رژیم قبل از جراحی و سایر موارد را با بیماردر میان گذاشته و به وی مشاوره دهد.
در طول جراحی، لازم است پزشک به صورت پیوسته سطح شکر را مورد بررسی و نظارت قرار دهد و حتی استروئیدها بایستی مورد اجتناب قرار گیرند.
بعد از جراحی، بیماران لازم است برای مراقبت پس از عمل به صورتی بازدارنده هدایت شوند و به صورت مداوم سطح شکر را بررسی کنند.
کاشت مو برای دیابت نوع ۲
مشکلی که در بالا توضیح داده شد خشبختانه برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، وجود ندارد و کاشت مو برای آنها ایمن می باشد. تحقیقات و پزشکان معتقد اند که مشکلی در جراحی پیش نخواهد آمد در صورتی که سطح شکر تحت کنترل باشد. فرایند بهبود مشابه نیز باقی میماند به این خاطر که سر به صورت عروقی است از این رو به ندرت سبب عفونت میباشد و حتی فرای فرایند بهبود مشابه با کاشت برای بیماران نرمال باقی میماند.
چگونه دیابت منجر به ریزش مو میشود؟
یکی از رایج ترین بیماری ها، دیابت است. تحقیقات نشان داده است که بیش از ۲۳ میلیون نفر در ایالات متحده از دیابت رنج می برند و همچنین در ادامه ی تحقیقات، گفته شده از که ۲۴ درصد از افراد مبتلا به دیابت میباشند که تشخیص داده نشدهاند. دیابت بیماری قابل کنترلی است اما متاسفانه تا آخر عمر همراه بیمار باقی خواهد ماند. با گذشت زمان، تغییرات ایجاد شده به علت وجود بیماری دیابت برای بیمار تبدیل به یک روتین می شوند. هرچند که تغییرات فیزیکی بوجود آمده توسط علائم دیابت، منجر به دلیلی از استرس برای بسیاری از افراد میشود.
پیامدهای دیابت که منجر به ریزش مو میشوند
اکثر افراد مبتلا به دیابت، متاسفانه دارای ریسک بیماریهای قلبی و مشکلات کلیه میباشند. ریزش مو به دلیل دیابت یک پیامد کمتر بحثشده میباشد چراکه بر شخصیت و نه بر سلامت اثر میگذارد. در ادامه در خصوص برخی از علل ریزش مو می پردازیم:
تغییرات هورمونی
عدم تعادل هورمونها به صورت های متفاوتی بر بدن ما تاثر میگذارد اما از رایجترین علائمی که در نتیجه ی عدم تعادل هورمونی می توان به آن اشاره کرد، ریزش مو میباشد. در ابتدای دیابت، بدن فرد متحمل تغییرات هورمونی میشود. طبق گفته اکثر پزشکان، عدم تعادل هورمونی رایج ترین دلیل ریزش مو است.
افزایش سطح قند خون
همانطور که پیش تر گفته شد که به چه صورت گردش خون نامناسب موجب ریزش مو میشود، افراد مبتلا به بیماری دیابت از ریزش موی شدیدی به علت افزایش سطح گلوکز رنج میبرند. هنگامی که سطح گلوکز در خون افزایش مییابد؛ تغذیه و مهمتر اینکه اکسیژن قادر به انتقال صحیح به سلولهای مو نمیباشد. متعاقباً، دیابت بر گردش خون اثر میگذارد و زمانی که گردش خون تحت تاثیر قرار میگیرد، ماده مغذی و اکسیژن در سلولها مختل میشوند که نهایتاً منجر به ریزش مو میشود.
یک پاسخ بنویسید